Skip links

1 de Maig a Cal Pons

La presentació pública de l’associació va tenir lloc el diumenge 1 de maig de 2022 als jardins de Cal Pons de Puig-reig

Presentació de l'Associació a Cal Pons
Presentació d’Amics de les Colònies a Cal Pons

L’acte va consistir en una lectura de fragments literaris d’obres representatives de les colònies industrials, acompanyades de música de l’acordionista Pep Vancell.

Entre els fragments que es van llegir hi havia obres d’Assumpta Montellà amb El silenci dels telers; Francesc Cabana, Les catedrals de cotó; Emili Teixidor, Vida de colònia; Vicenç Villatoro, El Llobregat un riu de fàbriques, i Miquel Martí i Pol, La fàbrica.

Acte seguit es va donar la paraula a la historiadora Rosa Serra, que compta amb una extensa obra sobre les colònies industrials, amb una exposició de la seva visió de com ha de ser el futur d’aquests nuclis residencials que compten amb bones instal·lacions com a centres d’activitats econòmiques i de serveis.

Després van prendre la paraula els diferents membres impulsors de l’associació per exposar els seus punts de vista sobre l’entitat, animat a tots els assistents a fer-se’n socis, i donant a conèixer les primeres activitats que l’associació organitzarà per aquest any, amb sortides de descoberta, passejos al costat del riu, presentació d’actes, etc. Que tindran lloc a les diferents colònies, principalment els caps de setmana.

Finalment va prendre la paraula l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, el qual va celebrar poder participar en aquest acte de penetració, manifestant la voluntat de l’ajuntament que president, de donar suport a iniciatives que vetllen per a la preservació d’aquest gran patrimoni cultural i paisatgístic que son el conjunt de colònies industrials, de les quals el municipi de Puig-reig és el que més en compte, amb sis del total de 16 que es troben en aquest tram de riu, entre Cal Rosal i Navàs.

Explore
Drag